Stiri

Fericirea pentru ploaie, după trei ani de secetă!

Așa arată fericirea unor fermieri din Australia care au dansat în ploaie, după trei ani de secetă severă!

Cele mai abundente ploi înregistrate în ultimii ani au căzut weekend-ul trecut în anumite regiuni de pe coasta estică a Australiei.

Toate spre bucuria crescătorilor de animale și a fermierilor.

Cel mai probabil, aceste precipitaţii nu vor fi suficiente pentru a contrabalansa pe deplin efectele negative ale secetei severe care a afectat în ultimii ani producţia de cereale din această ţară, informează Reuters.

Ploile au fost întâmpinate cu mare bucurie în oraşe precum Bourke, aflat la 800 de kilometri nord-vest de Sydney, unde oamenii au început în luna aprilie să extragă şi să consume apele subterane locale. Apa subterană, denumită şi ‘apă de foraj’, este uneori contaminată cu minerale sau substanţe chimice, întrucât acel flux de apă se infiltrează prin depozite acvifere aflate sub scoarţa terestră.

Specialiştii se aşteaptă ca producţia de grâu a Australiei să scadă sub 20 de milioane de tone, cu peste 22% sub media înregistrată în ultimii 10 ani. În contextul în care mulţi producători agricoli depun mari eforturi pentru a evita falimentul, guvernul conservator al Australiei a fost nevoit să ofere fermierilor o serie de finanţări şi credite bancare ieftine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co