Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Fascinant! Navă de 500 de ani, găsită aproape intactă pe fundul Mării Baltice

Minunile nu contenesc să se întâmple! Rămăşiţele unei nave vechi de 500 de ani, „preservate suprinzător de bine”, au fost găsite pe fundul Mării Baltice.
Nava arată „de parcă s-a scufundat ieri”, chiar dacă datează, de fapt, de la sfârşitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea, susțin cercetătorii citați de Mediafax.
Epava a fost descoperită în Marea Baltică, în apropiere de Suedia şi, în mod incredibil, scafandrii au găsit catarge, stâlpi şi chiar o mare parte din frânghii complet intacte.
Pentru a analiza descoperirea au fost folosit roboţi subacvatici. „Nava este contemporară cu personalităţi precum Cristofor Columb şi Leonardo Da Vinci”, spune Dr Pacheco-Ruiz, un celebru arheolog maritim.
Ce-i impresionează pe specialiști este nivelul remarcabil de preservare după 500 de ani petrecuţi pe fundul mării, unde temperaturile scăzute sunt caracteristice Mării Baltice.
Originea vasului renascentist nu sunt însă cunoscute, de aceea cercetătorii au numit-o deocamdată „Okant Skepp”, adică exact „Navă necunoscută”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co