Stiri

Fără antibiotice pentru animalele sănătoase

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) i-a îndemnat marți pe fermieri să stopeze utilizarea antibioticelor pentru stimularea creșterii și prevenirea bolilor la animale, întrucât această practică alimentează infecțiile periculoase la oameni declanșate de superbacteriile rezistente la medicamente, informează Reuters.

Descriind lipsa de eficacitate a antibioticelor destinate oamenilor drept ”o amenințare la adresa securității”, comparabilă cu ”o epidemie bruscă și letală”directorul general al OMS, a declarat că o ”acțiune puternică și susținută în toate sectoarele” este vitală pentru a opri valul de rezistență și pentru a ”menține lumea în siguranță”.

OMS ”recomandă insistent o reducere generală a utilizării antibioticelor de importanță medicală din toate clasele la animalele producătoare de hrană, inclusiv restricția totală în ceea ce privește folosirea acestor antibiotice pentru stimularea creșterii și prevenirea bolilor în lipsa unui diagnostic”.

Orice utilizare a antibioticelor stimulează dezvoltarea și răspândirea așa-numitelor superbacterii — infecții rezistente la medicamente, care pot evita acțiunea tratamentelor menite să le distrugă.

OMS a declarat că o astfel de utilizare ar trebui stopată în totalitate. De asemenea, organizația a adăugat că în cazul animalelor bolnave, acolo unde este posibil, ar trebui mai întâi efectuate teste pentru a fi identificat cel mai eficient și mai prudent antibiotic pentru tratarea infecțiilor specifice de care suferă.

Unele state au luat deja măsuri pentru reducerea utilizării antibioticelor la animalele producătoare de hrană.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co