Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Familia Regală cere despăgubiri statului român

Casa Regală vrea despăgubiri pentru că nu are acces la exploatarea pădurilor pe care le are în proprietate. Reclamanţii cer peste 240.000 de lei, cu titlu de compensaţii pentru masa lemnoasă pe care, ca proprietari, nu le pot recolta de pe suprafaţa de pădure de aproximativ 1.100 de hectare, administrate de Ocolul Silvic Regal Săvârşin în anul 2015.

La această sumă se adaugă altele cerute sub formă de dobânzi fiscale. Statul român acordă despăgubiri în aceste situaţii, pe baza unei hotărâri de Guvern de anul trecut.

“Imposibilitatea exploatării se datorează faptului că aceste suprafeţe sunt incluse în zone de protecţie, iar proprietarul are interdicţia de a exploata şi utiliza resursele naturale precum şi de a exercita folosinţa asupra acestora într-un mod incompatibil cu scopul pentru care a fost constituită zona de protecţie”,  a explicat judecătorul  Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

Cei care se vor pronunţa în acest caz sunt magistraţii Curţii de Apel Oradea, iar primul termen a fost fixat pentru 2 mai.

Procesul împotriva Ministerului Apelor şi Pădurilor a fost deschis de Majestatea sa Regele
Mihai şi este continuat acum de cele cinci fiice ale acestuia.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co