Stiri

Facebook a oferit ilegal unor producători de smartphone-uri date personale ale utilizatorilor

Compania Facebook a semnat contracte cu zeci de producători de telefoane mobile prin care le-a oferit acces la datele utilizatorilor, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

Reţeaua de socializare online susţine că nu au fost oferite ilegal informaţii private.

Cotidianul The New York Times informează că pentru atingerea obiectivului de a deveni reţeaua de socializare online dominantă la nivel mondial, Facebook a semnat acorduri prin care le-a permis producătorilor de telefoane mobile şi de alte dispozitive accesul la un volum mare de date personale ale utilizatorilor. Facebook a semnat, în ultimul deceniu, parteneriate pentru schimburi de date personale cu cel puţin 60 de producători de dispozitive smartphone – printre care se numără Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft şi Samsung.

Astfel, acordurile au permis companiei Facebook să îşi extindă activităţile, iar producătorii de telefoane inteligente le-au putut oferi clienţilor funcţii populare pe reţeaua de socializare online, precum mesageria, butonul de like şi acces la adrese de email.

Cele mai multe parteneriate rămân în vigoare, deşi Facebook a început diminuarea angajamentelor în aprilie. Compania de socializare online a intrat în atenţia autorităţilor de reglementare după scandalul accesării datelor private de către firma de consultanţă electorală Cambridge Analytica.

În iunie 2017, Facebook a anunţat că două miliarde de utilizatori folosesc în mod regulat aplicaţia. Acest număr înseamnă că  peste un sfert din populaţia lumii foloseşte acum celebra reţea de socializare.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co