Stiri

Extrădarea lui Nicolae Popa, anchetă încă după 8 ani. George Maior, audiat

George Maior, fost şef SRI, a fost audiat, vineri, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat.

Este a treia oară când procurorii îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar. Inițial, a motivat că are alt eveniment, iar apoi a invocat motive de sănătate.

Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoştinţă de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracţiune. A menționat că poate ar trebui investigaţi cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat. Ea a fost acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

La sfîrșitul lunii martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor. Măsura a fost contestată în instanţă, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ulterior revocarea controlului judiciar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co