Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Explozia infectărilor cu Omicron continuă în România și în lume

Rata de infectare cu noul coronavirus crește de la o zi la alta în România, în acest val 5 al epidemiei.

Astfel, procentul de infectare a crescut față de ieri și a ajuns la 21,2 % la nivel național, după ce au fost confirmate 16.610 de noi infectări, în ultimele 24 de ore, la peste 78.000 de teste analizate. Capitala a trecut și azi de 2.200 de noi cazuri, iar Cluj și Timiș au avut peste 1.000.

Bucureștiul rămâne în zona roşie, însă cu incidenţă tot în creștere, acum de 6,69 cazuri la mia de locuitori. Judeţul Iaşi a intrat, miercuri, în zona de risc mare, alături de cele 19 judeţe din perioada anterioară. Cea mai mare incidenţă este tot în Cluj – 9,88. Opt judeţe se mai află în zona galbenă, iar 13 au rămas în zona verde.

Din păcate, alți 58 de români au căzut de ieri pănă azi victime ale acestui virus, 31 bărbaţi şi 27 femei, iar – așa cum ne-am obișnuit – decesele au survenit în special la pacienții nevaccinați și cu probleme cronice de sănătate. A crescut, totodată, la peste 4.500, numărul spitalizărilor din cauza COVID-19, ca și cel al pacienților care au nevoie de îngrijiri speciale, la ATI, unde sunt acum 530 de bolnavi. Îngrijorător este că printre cei internați sunt 387 sunt copii, iar 13 în stare gravă.

Explozia de noi cazuri din cauza variantei Omicron se resimte în lumea întreagă, iar mai multe țări au raportat recorduri de contagieri, precum Bugaria, Franța și Israel.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co