Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Exercițiu IGSU pentru situații de urgență

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei a avut loc astăzi, de la ora 10. Sirenele de alarmare a populației s-au auzit în toată țara.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară, în prima zi de miercuri din fiecare lună, exerciţii de alarmare pentru a testa mijloacele tehnice existente la nivel naţional. Totodată, prin acest exercițiu, IGSU vrea să îmbunătăţească timpul de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Sirenele din ţară vor emite semnalul “Alarmă la dezastre”, care presupune iminenţa producerii unor calamităţi cu impact major asupra comunităţilor.

IGSU informează că, în România, există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre, care redă 5 sunete, prealarmă aeriană, care redă 3 sunete şi alarmă aeriană, cu 15 sunete.

Potrivit reprezentaților IGSU, prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public. Aceștia asigură cetățenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co