Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Evenimente de marcă la Ploiești și în țară, de Ziua Culturii Naționale

Marea sărbătoare a spiritului cultural român a fost marcată cu o serie de evenimente în Ploiești, la fel ca în toată țara.

Reprezentanți ai mai multor instituții de cultură din Ploiești au participat, vineri dimineața, la o depunere de flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, amplasat în apropierea Casei de Cultura a Sindicatelor.

Cu acest prilej, a avut loc un recital din poezia eminesciană susținut de de elevi de la școlile din municipiu.

Chiar dacă este pandemie și iarna își arată colții, zeci de ploieșteni l-au omagiat pe poetul nepereche.

Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu şi. totodată. Ziua Culturii Naţionale a fost marcată și la Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” din Ploieşti, prin diverse manifestări culturale adresate publicului larg.

De asemenea, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești și-a redeschis porțile și a programat, de la ora 19.00, un Recital Cameral dedicat sărbătoririi Zilei Culturii Naționale. Protagoniști: contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu.

În fiecare an, pe 15 ianuarie, este marcată Ziua Culturii Române, dedicată poetului naţional Mihai Eminescu, de la a cărui naştere au trecut 171 de ani.

La 16 noiembrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co