Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Europa, continentul cel mai afectat de pandemia de coronavirus

Cu peste 1.000 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore din totalul de peste 110.000 de cazuri de contaminare, Europa este continentul cel mai afectat de pandemie.

Peste 5.100 de decese au fost raportate în Europa, majoritatea în Italia (cu peste 3.400), cea mai afectată ţară la nivel mondial. Guvernatorul Lombardiei, din nordul Italiei, a solicitat, vineri, desfăşurarea armatei pe străzi pentru a garanta că oamenii rămân în case şi se stopează astfel propagarea virusului.

Spania a înregistrat peste 1.000 de decese din cauza coronavirusului şi aproape 20.000 de cazuri confirmate de contagiere, în creştere cu 30% în ultimele 24 de ore.

Bavaria, cel mai mare land ca suprafaţă din Germania, este prima regiune din această ţară care decretează izolarea populaţiei sale din cauza epidemiei de coronavirus.


Astfel, începând de sâmbătă, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice să-şi părăsească domiciliul, cu excepţia cazului în care au un motiv justificat pentru acest lucru.

Printre aceste motive se regăsesc mersul la muncă şi la medic, efectuarea de cumpărături de primă necesitate sau venirea în ajutorul altor persoane, în timp ce practicarea sportului şi plimbările în aer liber vor fi permise numai dacă persoana este singură sau cu alte persoane din familia sa.

Poliţia franceză a anunţat că va efectua controale stricte în gările din Paris, începând de vineri şi pe tot parcursul weekendului, pentru a verifica respectarea măsurilor de izolare la domiciliu menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Cine nu respectă măsurile vor primi amenzi de până la 135 de euro.

Austria va prelungi până la 13 aprilie restricţiile impuse pentru a limita infectările cu noul tip de coronavirus, a anunţat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Austria, care a raportat mai mult de 2.200 de cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus şi şase decese cauzate de pandemie, a impus luni restricţii severe asupra deplasărilor, ca răspuns la evoluţiile din Italia şi la creşterea accentuată a numărului de cazuri în unele dintre regiunile sale.

Belgia înregistra vineri peste 2.200 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 37.

Ministrul bulgar al Sănătăţii a dispus interzicerea exporturilor de medicamente pe bază de chinină, până la noi ordine, în scopul de a se asigura necesarul intern în timpul epidemiei declanşate de noul coronavirus.

Specialiştii au informat despre efectele pozitive ale medicamentului anti-malarie cholorochină în tratarea pacienţilor cu COVID-19, pe baza studiilor din China şi Franţa care sugerează că acest medicament combate simptomele infecţiei cu coronavirus şi grăbeşte vindecarea.

În această perioadă tulbure mai vin, totuşi, şi veşti bune. O femeie diagnosticată cu COVID-19 a născut la un spital din capitala Honduras, un bebeluş sănătos după 32 de săptămâni de sarcină.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co