Stiri

Este haos în Franța! Grevele împotriva sistemului de pensii au paralizat transporturile

Franţa se confruntă cu o criză profundă din cauza grevelor, din ultima perioadă, împotriva unui proiect de reformă a sistemului de pensii care a scos sute de mii de persoane pe străzile din Hexagon!
Transporturile au fost, din nou, cele mai afectate! La Paris, mişcarea de protest a angajaţilor de la societate de transport public RATP a determinat închiderea, până luni, a nouă din cele 14 linii de metrou.

În consecinţă, în jurul orei locale 08:00 s-au înregistrat ambuteiaje pe o lungime de peste 350 de kilometri în regiunea Parisului! Forțele de ordine au fost nevoie să intervină în repetate rânduri pentru a potoli mulțimea dezlănțuită!

În replică, Guvernul încearcă să preia controlul asupra situaţiei și a anunțat o nouă rundă de discuţii cu sindicatele, pentru luni.

Pensionarea este un subiect sensibil în Franţa. Mişcările de protest, care au început joi şi care ar urma să dureze mai multe zile, amintesc de grevele din 1995. Atunci, au paralizat țara, timp de o lună, şi au obligat Guvernul de la acea dată să revină asupra planurilor sale de reformare a sistemului de pensii.

De data aceasta, preşedintele Emmanuel Macron vizează unificarea celor 42 de regimuri actuale de pensionare (pensii private, pentru funcţionari, pensii speciale sau complementare,) într-unul universal pe bază de puncte.

Peste 800.000 de persoane au manifestat în mai multe oraşe din Franţa, potrivit oficialilor locali.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co