Stiri

Elevii din clasele terminale, înapoi la școală

Școlile gimnaziale și liceele și-au redeschis portile marți dimineață după o pauză de 3 luni, impusă de starea de urgență.

Elevii din anii terminali, cadrele didactice și personalul administrativ al școlilor au revenit la școală pentru orele de pregătire organizate de către Ministerul Educației cu scopul de a-i ajuta pe copiii care au de susținut examene în perioada imediat următoare.

Mai exact, pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat.

Elevilor, profesorilor și tutoror persoanelor care intră în unitățile de învățământ li se ia temperatura, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius.

Elevii primesc măști, cei care au deja una, o aruncă pentru că au purtat-o deja până la școală și primesc una nouă.

Intrările și ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi, sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.

În sălile de clasă activitățile de pregătier și examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de altul.

Tot marți au început înscrierile pentru Evaluare Națională 2020.

Absolvenții clasei a VIII-a se pot înscrie până în 5 iunie pentru susținerea examenului

Prima probă scrisă va fi pe 15 iunie, la Limba și literatura română, iar în 17 iunie este proba la Matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iunie.

Cât despre examenul de Bacalaureat, înscrierile încep joi, pe 3 iunie și durează până pe 10 iunie.

Din 22 iunie au loc examenele scrise, iar în 30 iunie este programată afişarea rezultatelor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că pentru elevii bolnavi sau carantinați va fi organizată și o a doua sesiune de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co