Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Elena Udrea, cale extraordinară de atac ca să scape de condamnare

Elena Udrea nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul “Gala Bute”. Asta a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, fostul ministru al Turismului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima formă de atac la care poate apela pentru a obţine rejudecarea dosarului.

Trei avocaţi angajaţi de Udrea au explicat instanţei că fostul ministru a dat o declaraţie în Bulgaria şi nu mai doreşte să fie audiată prin videoconferinţă, anunță Agerpres.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, iar termenul stabilit este 23 mai.

Tot acum, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care execută o condamnare de cinci ani primită în acelaşi dosar, a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa şi să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casaţie. Magistraţii au rămas în pronunţare pe această cerere.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, iar procedurile de extrădare sunt în derulare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co