Stiri

Efecte dezastruase ale poluării cu plastice. Animale moarte cu deșeuri în stomac

Poluarea apelor şi pădurilor lumii este fără magini și produce periclitarea serioasă a florei și faunei planetei! Dovadă, ultima descoperire macabră! Șapte kilograme de pungi din plastic şi alte deşeuri au fost găsite în stomacul unui cerb mort în Thailanda.

Informația care dă fiori vine în contextul în care, în această țară, se folosește cea mai mare cantitate de plastic din lume.
Practic, fiecare locuitor al acestui stat din Asia de Sud-Est utilizează, atenție!, până la 3.000 de pungi din plastic de unică folosinţă în fiecare an.
Totul în scopul ambalării cumpărăturilor sau a mâncării cumpărate de pe stradă.

Alte animale marine precum ţestoase sau exemplare din specia vacă de mare au fost descoperite în trecut decedate în Thailanda, cu stomacul plin de deşeuri din plastic.
Cerbul mort avea 10 ani și a fost descoperit într-un parc naţional situat la aproximativ 600 de kilometri nord de Bangkok.
Resturile din plastic descoperite în stomacul animalului proveneau de la pungi de cafea, ambalaje de tăieţei instant, pungi de gunoi, şerveţele sau chiar lenjerie, potrivit autorităților locale

Această descoperire vine la câteva luni după odiseea unui pui de dugong, botezat Mariam. Micul animal a decedat în august, în urma unei infecţii agravate de deşeurile din plastic descoperite în stomacul acestuia.

În urma acestor incidente, mai multe lanţuri de magazine din Thailanda şi-au luat angajamentul de a sista distribuţia de pungi din plastic de unică folosinţă, până în luna ianuarie a anului viitor.
Fenomenul polouării cu materiale plastice nu este singular și a cuprins, din păcate, întrega planeta, iar măsuri imediate se implun la nivel global!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co