Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Actrița avea 87 de ani

S-a mai stins o valoare a teatrului românesc.

Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit în noaptea de marți spre miercuri.

“Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon’ a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.

Aceasta spunea luni, că starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei este ”foarte fragilă, se poate schimba de la minut la minut”.

Actrița a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Inițial ea a putut să comunice cu medicii, însă ulterior a ajuns în comă, cu hemoragie digestivă.

Draga Olteanu Matei avea 87 de ani, a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune…a încântat astfel publicul practic toată viața prin rolurile pe care le-a jucat și nu numai.

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa “Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea, în perioada în care a jucat-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic “Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Național, în 2007, s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co