Stiri

Doza a 3-a de vaccin se va administra românilor predispuși la forme severe

Autorităţile iau în considerare administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor vulnerabile sau implicate în “activităţile critice” de gestionare a pandemiei. Precizarea a fost făcută de Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Rată de acoperire vaccinală este acum în România la o treime din populaţia eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, însă pentru controlul răspândirii infecţiei în rândul populaţiei, aceasta trebuie să crească.

Majoritatea studiilor arată, în continuare, menţinerea ridicată a eficienţei imunizării împotriva cazurilor severe, a spitalizării, a internării şi a decesului, concluzionează medicul militar.

Pe de altă parte, autoritățile române au anunțat că, la Loteria de vaccinare, pot participa persoanele imunizate cu schema completă care şi-au generat certificatul digital UE COVID-19, pe baza CNP-ului, şi care se înscriu în aplicaţia de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.Vor fi 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni. Se vor acorda 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co