Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Două persoane venite din focarul de coronavirus din China, în carantină în Capitală

Două persoane care au fost în zona unde a fost depistat coronavirusul sunt în carantină, pentru 14 zile, într-o clădire din Capitală, a declarat edilul Capitalei.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
“Este adevărat, am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”.

Gabriela Firea a adăugat că identitate celor două persoane este secretă și a mai precizat că locația respectivă are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni.

Pe de altă parte, guvernul britanic a calificat luni noul coronavirus drept o ”ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică” şi a anunţat confirmarea a patru noi cazuri de infectări. Astfel, numărul total al persoanelor din Marea Britanie afectate a ajuns la opt.
Transmiterea noului coronavirus în afara Chinei s-ar putea intensifica odată cu răspândirea bolii de către persoane care nu au călătorit niciodată în această ţară, avertizează și directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În afara Chinei continentale, peste 350 de pacienţi din 30 de ţări şi teritorii sunt monitorizați, iar două persoane au murit din această cauză, una în Filipine și una în Hong Kong.
Mai multe ţări au interzis sosirile din China, iar marile companii aeriene şi-au suspendat zborurile care asigură legătura cu această ţară.
În China continentală, noul coronavirus a făcut peste 900 morţi, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 40.000, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat luni de autorităţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co