Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Doliu în familia regală britanică! A murit prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie este în lacrimi! Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham, preluat de presa din întreaga lume.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei.

Atunci când prinţul Philip avea vârsta de 18 ani, unchiul lui, regele Greciei, a fost obligat să abdice, iar tatăl lui a fost expulzat din ţară, după Războiul greco-turc. Alături de părinţii şi cele patru surori ale lui, Philip a fugit din Grecia la bordul unui vas al armatei britanice, relatează Agerpres.

După ce a ajuns în Marea Britanie, a fost trimis în Scoţia pentru a învăţa. Din ianuarie 1940 până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a luptat pentru Marina britanică în mai multe bătălii navale care au avut loc în Marea Mediterană şi în Oceanul Pacific.

În februarie 1947, Philip a devenit cetăţean britanic şi a renunţat la drepturile sale la tronurile Greciei şi Danemarcei. În acea perioadă a cunoscut-o pe actuala suverană, pe atunci prinţesa Elisabeta. Căsătoria lor a avut loc la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947. În ajunul nunţii regale, prinţul Philip a primit titlul de Alteţă Regală.

Prinţul Philip şi-a continuat serviciul activ în cadrul Marinei Regale și a comandat fregata Magpie, până la ascensiunea pe tron a reginei Elisabeta a II-a, pe 6 februarie 1952. De la acea dată, prinţul a însoţit-o pe suverană în activităţile sale oficiale şi publice.

Celebru pentru caracterul puternic, dar şi pentru gafele şi glumele sale mai puţin inspirate, alături de devotamentul lui faţă de coroana britanică, ducele de Edinburgh a exprimat adeseori în public opinii tranşante.

Prinţul Philip s-a implicat şi în numeroase angajamente filantropice. El a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

Cuplul regal a celebrat în noiembrie 2017 nunta de platină la Castelul Windsor, situat la 30 de kilometri de Londra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co