Stiri

Documentarul “colectiv”, inspirat din tragedia din club, candidează la Oscar 2021

O dramă și evenimentele care i-au urmat l-au inspiratat pe regizorul Alexandru Nanu la realizarea unui film de excepție care “poate da lovitura” pentru România la premiile Academiei Americane de Film.

Documentarul “colectiv” este propunerea României la premiile Oscar 2021, secţiunea “cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită “cel mai bun film într-o limbă străină”.

Este prima oară când România inscrie un documentar în competiţia pentru premiile Academiei Americane de Film,  se arată pe pagina de Facebook a filmului.

În plus, distribuitorii americani ai filmului vor înscrie filmul “colectiv” şi pentru secţiunea “cel mai bun film documentar”, arată reprezentanţii producţiei. Astfel, participarea unui film la două secţiuni îi sporeşte şansele de a fi nominalizat.

Propunerea a fost făcută de către o comisie a Centrului Naţional al Cinematografiei.

Alexandru Nanu
“Este o mare onoare pentru noi (…).Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea <colectiv> va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate”.

Filmul este disponibil online, pe www.hbogo.ro.

“colectiv” este povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate individuală.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co