Stiri

DNA a cerut avizarea urmăririi penale a lui Tăriceanu

Departamentul Național Anticorupție a solicitat camerei superioare a Parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o serie de fapte de corupție pe care acesta le-ar fi comis.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul în care este cercetat și al doilea om în stat a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite.

În mod concret, ancheta DNA cercetează ipoteza că un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de circa 800.000 de dolari de la reprezentanții unei companii austriece. În schimb, demnitarul ar fi depus demersuri, în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

În replică, preşedintele Senatului a declarat că nu a primit nicio înştiinţare în acest sens. El a explicat că, presupunând că la Senat va sosi un asemenea demers, acesta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere.

Călin Popescu Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, dar a fost achitat în primă instanță.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co