Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Dispar tarifele de roaming în UE

Veste bună pentru cei care călătoresc frecvent în țările europene. Din 15 iunie dispar tarifele de roaming! Astfel, minutele, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul UE şi Spaţiului Economic European (SEE) “se vor scădea din resursele naţionale incluse”, explică Autoritatea de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor – ANCOM, într-un comunicat.

După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei reţele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Prin această schimbare se realizează trecerea completă la “Roam like at home”. Este vorba despre un sistem de tarifare european care nu arde utilizatorii la factura de roaming în ţările UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

De reținut faptul că utilizatorii nu trebuie să-şi achiziţioneze un nou plan tarifar sau să îşi reînnoiască abonamentul pentru a beneficia de “Roam like at home”. Noile condiţii se aplică în mod automat. Însă clienţilor care depăşesc utilizarea rezonabilă a serviciului de roaming în UE/SEE li se pot aplica anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale. De asemenea, nu este permisă folosirea abuzivă sau anormală a roaming-ului în UE/SEE, adică în alte scopuri decât pentru călătorii ocazionale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co