Stiri

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ameninţat cu moartea!

Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că a primit ameninţări cu moartea şi a fost ţinta unor atacuri de tot felul, inclusiv cu caracter rasist, de când entitatea pe care o conduce a fost implicată în lupta globală împotriva coronavirusului.

Adhanom Tedros Ghebreyesus, director general OMS (sursa: agerpres.ro)

“De trei luni de zile primesc atacuri la persoană, unele rasiste, şi ca să fiu sincer sunt mândru de culoarea pielii mele. Am primit inclusiv ameninţări cu moartea, dar nu-mi pasă. De ce mi-ar păsa că sunt atacat când oamenii mor, când se pierd vieţi în fiecare clipă?”

Tedros, microbiolog şi fost ministru al Sănătăţii şi de Externe al Etiopiei, a afirmat că unul dintre atacurile iniţiale a pornit din Taiwan şi că executivul de la Taipei, în plină criză de coronavirus în Asia, nu s-a demarcat de aceste agresiuni la adresa persoanei sale.

Adhanom Tedros Ghebreyesus, director general OMS

“Când este un atac la persoană nu-mi pasă, nu sunt mai bun decât alţii, dar când este insultată o comunitate întreagă, atunci nu pot tolera acest lucru. (…) OMS va face tot ce-i stă în putinţă pentru a nu regreta nimic, însă pe parcurs ne mai şi înşelăm, la fel ca fiecare fiinţă umană”.

În replică, autorităţile taiwaneze i-au transmis, joi, directorului general al OMS să-şi ceară scuze pentru acuzaţiile aduse pe care le-au calificat drept “fără fundament”. În ultimii ani, la presiunile Beijingului, Taiwanul a fost exclus din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Aproape 1 milion şi jumătate de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în lume, cei mai mulţi în SUA, Spania şi Italia, însă în ţările considerate marile focare ale Europei pandemia pare să bată în retragere cu mai puţine decese înregistrate de la o zi la alta.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co