Imobiliare Valea Prahovei
CULTURA

Diplome de excelență pentru criticii de film, aseară, la Gala ANF

Criticii de film Cristina Corciovescu, Dana Duma și Aura Puran au primit Diplome de excelență la Gala “Arhiva Națională de Filme, 60 de ani”, ce a avut loc aseară de Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române, informează Agerpres.

În cadrul galei, prezentată de către actrița Aida Economu, au fost acordate Diplome de excelență criticilor care, prin îndelungata activitate în cadrul Arhivei Naționale de Filme — Cinemateca Română (ANF), au contribuit la promovarea culturii cinematografice în România, precum și Diplome de onoare celor mai vechi angajați ai ANF.

Diplome de excelență au primit Cornelia Tălângă (angajată ANF din 1977), Ștefan Vârban (angajat din 1979), Niculina Sandu, Florica Sima și Ileana Bratu.

Gala ANF a fost urmată de proiecția, într-o nouă copie digitală, a unei capodopere a cinematografului românesc, “La Moara cu noroc” de Victor Iliu, lansată în anul în care a luat naștere Arhiva Națională de Filme a României.

Arhiva Națională de Filme — Cinemateca Română (ANF) a fost înființată, ca Arhiva Națională de Filme Cinematografice (ANFC), organism în subordinea Ministerului Învățământului și Culturii, pe 4 iulie 1957.

În colecția de filme a ANF se află peste 36.000 de titluri, producții cinematografice românești și străine (din 60 de țări ale lumii).

Sursa: Agerpres

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co