Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

“Din grijă pentru copii”, program guvernamental în pandemie de COVID-19

România se numără printre primele ţări din lume care vine cu soluţii aplicate pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19, prin programul “Din grijă pentru copii”. Acesta va oferi servicii psihologice gratuite, dar şi acces la formare şi resurse pentru specialişti şi părinţi pentru a gestiona nevoile psihoemoţionale ale celor mici. Programul ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare, a spus premierul.

Măsurile din acest program sunt rezultatul a zeci de întâlniri şi şedinţe ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la aceeaşi masă experţi din instituţiile publice şi societatea civilă, precum şi reprezentanţii părinţilor şi copiilor.

Programul nu cuprinde doar măsuri ce ţin de creşterea rezilienţei copiilor, ci şi de creşterea capacităţii de intervenţie în cazurile de violenţă împotriva copiilor.

Proiectul se va întinde pe o durată de 2 ani şi va avea un buget de aproape 6 milioane de euro. În această perioadă, vor fi acordate 70.000 de ore gratuite de consiliere psihologică şi psihoterapie pentru copiii identificaţi cu tulburări psiho-emoţionale generate de pandemia de COVID-19.

Programul vizează şi implementarea unui mecanism de alertă în timp real pentru copiii dispăruţi prin sistemul RO-ALERT, precum şi crearea unui număr unic la nivel naţional pentru urgenţe legate de copii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co