Stiri

Din dragoste pentru Janet, grav bolnavă, escaladează munți…

Un octogenar escladează vârfuri muntoase din Scoţia, în numele soției sale diagnosticate cu Alzheimer și osteoporoză. Nick Gardner are 81 de ani și urcă înălțimi amețitoare pentru a colecta bani, care vor ajunge la asociaţii caritabile.

Nick Gardner
“Soția mea a fost diagnosticată cu Alzheimer în urmă cu 4 ani, iar când starea ei s-a înrăutățit, acum 2 ani, și am zis că am nevoie de o provocare pentru a-mi continua viața”.

Astfel, pentru Gardner, care, la vârsta de 50 de ani, s-a mutat împreună cu soţia sa, Janet, dintr-o regiune suburbană din Anglia într-o zonă muntoasă a Scoţiei, drumeţiile pe munte au devenit mai mult decât un vis din adolescenţă.

Obiectivul pe care şi l-a propus este mai îndrăzneţ chiar și pentru mulţi care au jumătate din vârsta sa: să escaladeze toţi cei 282 de ”munros” scoţieni sau vârfurile cu înălţimi de peste 900 de metri într-un interval de 1.200 de zile. Până în prezent, Gardner a cucerit 87 de vârfuri. Obiectivul călătoriilor este de a strânge bani, în numele lui Janet, pentru organizaţiile caritabile de Alzheimer și osteorporoză.

Nick Gardner
“Când Mallory a fost întrebat de ce a escaldat Everestul, el a spus: pentru că este acolo! Este ceva ce cred că simt toți alpiniștii. Este acel lucru special despre alpiniști, ce este exact, nu știu. Este ceva de nedefinit”.

Gardner a învățat din mers să utilizeze rețetele sociale iar acum postează mesaje cu rezultatele sale spectaculoare. A strâns deja 30.000 de lire sterline dintr-un obiectiv de 40.000 de lire sterline, iar multe donații au venit din partea celor pe care i-a întâlnit pe munte.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co