Stiri

DIICOT a început urmărirea penală in rem în dosarul Dăncilă – Israel

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism din cadrul Parchetului General a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. 

Procurorii cercetează faptele sesizate.

DIICOT a început pe 7 iunie urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de Art. 398 din Codul Penal (înaltă trădare) și articolul 407 (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, PNL solicitând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co