Stiri

Dezlănțuirea naturii! Probleme mari în țară din cauza inundațiilor și a vijeliilor

Ploile torențiale din ultimele ore și vijeliile au făcut prăpăd în țară. 25 de localităţi din 11 județe au fost afectate, iar trei persoane au fost rănite în Bucureşti de crengi desprinse din copaci. În Harghita, un copil şi 3 adulţi au fost evacuaţi până la retragerea apelor.

Zeci de locuințe, curți și subsoluri au fost inundate, iar mai multe acoperișuri au fost luate de vânt.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat la foc continuu. De asemenea, zeci de coapci au cazut și au avariat autoturisme, iar probleme au fost și la rețeaua electrica.

Totodată, în ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau a aluviunilor pe 4 drumuri naţionale și 3 județene din Hunedoara și Prahova.

Mari probleme au fost și în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde mai multe râuri au ieșit din matcă, iar hidrologii au institutit cod roșu.

Râul Budac a depăşit cota de pericol cu 49 de centimetri.Pompierii militari au evacuat 20 de persoane din 9 locuinţe , iar în cartierul bistriţean Viişoara au fost evacuate alte patru persoane.

Şi în judeţul Sălaj, ploile au creat probleme. Apa s-a adunat în curţile mai multor gospodării, dar şi la sediul Registrului Auto Român.

Reprezentanţii ISU Sălaj au anunţat că în această dimineaţă au intervenit în opt locuri din judeţ cu mai multe autospeciale cu motopompă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co