Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Dezamăgire pentru protestatari

Guvernul nu renunță la transferul contribuțiilor de la angajator la angajat în ciuda protestelor sindicatelor, potrivit proiectului Ministerului Finanțelor obținut de Realitatea TV.

De remarcat că documentul nu aminteste nimic despre obligativitatea introducerii TVA split de la 1 ianuarie 2018, o masura respinsă de companii. Sunt și alte modificări: Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% de la 1 ianuarie. În cazul activităților independente apare o cota forfetara de 40% aplicată la venitul brut care e deductibilă.

“Stabilirea unor noi reguli de determinare a venitului net anual din activitati independente sau din alte categorii de venituri pentru care, in prezent, venitul net anual se determina in sistem real. Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii veniturilor vor retine la sursa o cota de 7% (in prezent e 10%) din venitul brut.

Apare un impozit pentru persoanele fizice care vand mai mult de 2 autoturisme/an. Astfel, in cazul unei persoane care vinde mai mult de doua autoturisme pe an indiferent de data dobandirii, pentru cel de-al treilea autoturism vandut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activitatilor independente.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co