Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Deficit bugetar de 2,2 ori peste nivelul de anul trecut

România a înregistrat în acest an un deficit bugetar de aproape 2,5 ori mai mare decât anul trecut, relevă datele publicate, astăzi, de Ministerul Finanțelor Publice.

Valoarea deficitului aferent primelor nouă luni ale anului 2018 a fost de 16,8 miliarde lei, respectiv 1,77% din Produsul Intern Brut.

În primele nouă luni ale anului, veniturile bugetului general consolidat au însumat 205 miliarde lei, adică 21,7% din PIB, în creștere față de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor, s-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent în cazul încasărilor din contribuţiile de asigurări şi din veniturile nefiscale. Începând cu luna februarie încasările din contribuţiile sociale au fost influenţate pozitiv de condiţiile legislative noi privind transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

De asemenea, MFP a constat o îmbunătăţire a colectării veniturilor din TVA, care au crescut cu procente faţă de perioada similară din 2017.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co