Imobiliare Valea Prahovei
SPORT

Daniel Natea, al doilea în lume la categoria +100 kilograme

Daniel Natea a fost supranumit uriaşul din judo! La vârstă de 24 de ani a reuşit performanţa carierei sale. Astfel, românul a urcat pe poziţia secundă în clasamentul mondial la categoria 100+ kilograme, scrie ProSport.ro. În acest moment, cu un total de 2140 puncte, Natea se află la 660 de puncte distanţă faţă de ocupantul primului loc, dublul campion olimpic, Teddy Riner.

Sibianul a urcat în clasament în urma medaliilor de aur obţinute în 2016 la Masterul de Judo din Guadalajara, Grand Slam-ul de la Abu Dhabi şi la Grand Prix-ul de la Zagreb, poziţionându-l în faţa niponilor Takeshi Ojitani şi Hisayoshi Harasawa. De asemenea, acesta a luat în 2016 medalia de bronz la Campionatul European din Kazan.

Vara trecută, Daniel Natea a participat în premieră la Jocurile Olimpice de la Rio şi a fost eliminat în optimile de finală de către uzbekul Abdullo Tangriev.

Daniel Natea poate fi urmărit la Campionatul Naţional de Judo la seniori – individual, care va avea loc între 3-4 martie, la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca. În cadrul acestui campionat, vedetele din România vor recompensa campionii, fiind puse în joc premii de 100.000 lei.

Natea deţine în palmareresul său cinci medalii de aur, una de argint şi nouă medalii de bronz.

Aur la Openul European de la Praga.
Bronz la Campionatul European de la Kazan 2016
Aur la Masterul de Judo din Guadalajara 2016
Aur la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi în 2014 şi 2016
Aur la Grand Prix-ul de la Zagreb în 2016

Cum arată în acest moment TOP 10 mondial la categoria +100 kg

Sursa: ProSport.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co