Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Danemarca suspendă administrarea vaccinului de la AstraZeneca

Danemarca a suspendat, din motive de precauţie şi până la noi ordine, administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19. Asta din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge la persoane vaccinate, a anunţat joi autoritatea sanitară din această țară, preluată de agențiile internaționale.

Oficialii din Austria anunţaseră, de asemenea, la începutil săptămânii, că au încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei infirmiere de 49 de ani. Aceasta a suferit grave tulburări de coagulare, la câteva zile după primirea vaccinului.

Alte patru ţări europene – Estonia, Letonia, Lituania şi Luxemburg – au suspendat ulterior vaccinările cu dozele provenite din lotul respectiv, livrat în 17 state şi care conţine un milion de doze.

Danemarca a luat însă decizia de a suspenda utilizarea tuturor vaccinurilor de la AstraZeneca pentru o perioadă de 14 zile, relatează Agerpres.

În schimb, o anchetă preliminară a Agenţiei Europene a Medicamentelor a evidențiat că nu există nicio legătură între vaccinul de la AstraZeneca şi decesul survenit în Austria.

Până la data de 9 martie, doar 22 de cazuri de tromboze au fost semnalate din rândul celor peste 3 milioane vaccinate în Spaţiul economic european, potrivit oficialilor forului continental.

Potrivit autorităţii sanitare din Danemarca, termenul pentru vaccinarea întregii populaţii adulte a fost împins până la mijlocul lui august, faţă de începutul lunii iulie, anunţat anterior.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co