Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cutremur de 7.2 în România. O simulare pentru verificarea capacității de răspuns

20 de oameni oameni suprinși în cel mai mare și înalt sediu al unei companii din București, în urma unui cutremur de 7.2 grade. Alte aproape 2.000 de persoane au fost evacuate.
Acesta a fost scenariul celui mai amplu exerciţiu de simulare a unui cutremur din acest an, care a avut loc, joi, în Capitală.
Totul a fost pus la cale pentru verificarea capacității de răspuns a forțelor angrenate în intervenție, în cazul unui seism.
Salvatorii din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov spun că intervenţia a decurs conform scenariului, iar concluzia este că „evacuarea trebuia să se facă mai rapid”.
Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov (sursa: mediafax.ro)
“Sunt şi observaţii în ceea ce priveşte modul nostru de intervenţie pe care trebuie să le corectăm. Într-un ritm mai alert trebuia să se facă evacuarea, resursele ajung la locul intervenţiei din mai multe unităţi de intervenţie şi toate aceste lucruri trebuie analizate şi găsite soluţiile cele mai bune pentru viitor. Acesta este şi rolul exerciţiului”.
Au fost puse în aplicare procedurile aferente în astfel de situații, respectiv stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălțime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la spitale.
Un exercițiu util și de mare ajutor în cazul unui seism de proporții în România.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co