EXTERN

Curtea Europeană de Justiţie: Statele UE pot impune extracomunitarilor unde să locuiască

Curtea Europeană de Justiţie a stabilit că autorităţile unui stat membru UE le pot impune refugiaţilor extracomunitari să locuiască într-o anumită zonă, informează Mediafax. Curtea Europeană de Justiţie a fost sesizată de doi sirieni din Germania care argumentau că au drept de liberă circulaţie în spaţiul comunitar. Aceștia au denunţat reglementări din Germania ce stabilesc zone precise de rezidenţă pentru refugiaţi.

Bărbatul a venit în Germania în 1998, fiind urmat de soţie în 2001. Nu au primit statut de azilanţi, dar beneficiază de protecţie, pentru că revenirea în Siria ar fi periculoasă. Autorităţile germane cred că extracomunitarii din această categorie – numiţi “refugiaţi toleraţi” – trebuie să stea în zone specifice.

Judecătorii CEJ au stabilit că autorităţile statelor membre UE pot stabili locuri specifice de reşedinţă pentru refugiaţi, mai ales dacă aceştia nu sunt încă integraţi în societatea-gazdă. Însă CEJ a precizat că aceşti refugiaţi trebuie să aibă acces la indemnizaţii sociale în mod egal cu alţi cetăţeni non-UE.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co