Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Curtea de Apel Bucureşti sesizează CCR în procesul MApN-Iohannis

Curtea de Apel Bucureşti a admis sesizarea CCR în procesul în care MApN cere anularea decretului de prelungire a mandatului al lui Nicolae Ciucă de şef al Statului Major al Apărării.

Mai exact, instanţa cere CCR să analizeze un articol din legea organizării MApN ce vizează numirea în această funcţie.

În acest dosar, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, funcţia este asigurată în prezent de un locţiitor.

MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă.

Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

Klaus Iohannis a semnat la sfârșitul anului decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării. Asta s-a întâmplat după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co