REGIONAL

Cum se vor amenaja de-acum spațiile verzi din București

Spațiile verzi din Bucureşti s-ar putea amenaja de-acum înainte pe baza unui regulament. Oficialii Primăriei spun că aşa s-ar stopa risipa banilor publici, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat, Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică, la începutul lunii aprilie, o propunere prin care spaţiile verzi din Bucureşti ar fi amenajate după un regulament clar, în toate sectoarele.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectul prevede, printre altele, ca “amenajarea peisagistică din parcuri, grădini publice, scuaruri şi spaţii verzi aferente căilor de circulaţii- cursuri de apă să fie făcută pe baza unor planuri de amenajare întocmite de persoane/instituţii specializate în amenajări peisagere şi care să respecte reguli unitare de elaborare şi avizare, indiferent de unitatea administrativ-teritorială pe care se află spaţiul verde ce urmează a fi reamenajat.”

În luna ianuarie, Curtea de Conturi evalua într-un raport cheltuielile făcute de Primăria Bucureşti şi cele de sector în amenjarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. Inspectorii notau atunci că, printre altele, firmele care câştigau aici contractele publice erau de multe ori doar intermediare, materialele fiind achiziţionate la preţuri mult mai mari. În unele cazuri, se arăta în raport, contractele nu au fost acordate prin licitaţie, ci prin achiziţie directă.

Sursa: Mediafax / Foto: B365.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co