Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cum se explică decesele cauzate de COVID-19 în cazul tinerilor sănătoşi

Pandemia de COVID-19 este în continuare un mister pentru cercetătorii din toată lumea care încearcă să găsească un vaccin, un tratament sau pur şi simplu să înţeleagă cum funcţionează virusul sau de ce pe unii îi afectează mai grav decât pe alţii.

Totuși, unii oameni de știință au încercat să explice decesele cauzate de coronavirus în rândul tinerilor sănătoși.

Vârstnicii reprezintă categoria cea mai afectată, în special cei cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare şi diabet. Rata deceselor în rândul acestora este mult mai mare decât în cazul persoanelor tinere.

Doctorul Anthony Fauci, medic şi imunolog american spune că moartea tinerilor sănătoși infectați cu coronavirus face din COVID-19 o „boală neobişnuită”.

Oamenii de ştiinţă şi cercetătorii se întreabă dacă răspunsul la aceste tipare neobişnuite ar putea sta în genele noastre şi încearcă să studieze diferenţele dintre persoanele care prezintă simptome uşoare şi cei care ajung să moară.

O posibilitate este o variaţie în gena ACE2.

ACE2 este o enzimă care se ataşează de suprafaţa exterioară a celulelor din plămâni şi inimă.

Imunologul Dr. Philip Murphy de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase spune că „variaţiile genei ACE2 care modifică receptorul ar putea face ca virusul să ajungă în celulele pulmonare mai uşor sau mai greu”.

O altă teorie este aceea că un ingredient esenţial produs de organism, care permite corpului să lupte cu virusul, se epuizează la unii pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Oamenii de ştiinţă urmăresc şi felul în care sistemul imunitar răspunde la virusuri şi bacterii în primul rând. La unii oameni tineri, sănătoşi, un sistem imunitar foarte reactiv ar putea duce la o furtună inflamatorie masivă care ar putea copleşi plămânii şi alte organe.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co