Stiri

Cum creștem numărul de turiști străini în România

În acest weekend s-a desfășurat a VI-a ediție a Forumului de Incoming, dezbatere la care participă actori din domeniul turismului. Temele principale ale discuțiilor au fost incoming-ul, problemele și soluțiile pentru atragerea mai multor turiști străini în România și incurajarea agențiilor de turism să dezvolte un departament de incoming.
Evenimentul a fost organizat de Info Travel Romania, cea mai mare platformă online de ghizi de turism din România.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Secretarul de Stat din Ministerul Turismului, Președintele ANAT, Președintele Comisiei de Turism a Dunării, reprezentanți ai agențiilor de incoming și ghizi de turism specializați.

Forumul de Incoming a debutat in 2014, an în care în România existau  aproximativ 20 agenții de turism specializate pe  Incoming. În prezent, numărul a crescut la 70 de agenții care fac incoming.

În primele şapte luni ale anului 2018 au fost înregistrate peste 6,8 milioane de sosiri în structurile de primire turistică din România. Această cifră este în creştere cu 3,8% faţă de perioada similară a  anului trecut, dar însumează atât turiștii români, cât și pe cei străini, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În topul vizitatorilor străini în 2018 sunt turiștii germani, israelieni și italieni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co