Stiri

Cum “au fentat” angajaţii români nesuferitele şedinţe online

Românul, se știe, este inventiv din naștere și găsește soluții rapide în orice situație! Așa se face că, pe timp de pandemie, tot mai mulți compatrioți care au lucrat în sistem telemuncă au apelat la diverse pretexte pentru scăpa de plictisitoarele și incomodele ședințe online. Iar rezultatele sunt confirmate de specialiști! Aproape un sfert dintre angajaţii din România au recunoscut faptul că s-au prefăcut că dispozitivele lor instalează actualizări şi, astfel, au reuşit să nu participe la un call sau la o întâlnire, arată un studiu recent.

“Întâlnirile frecvente sunt adesea văzute ca unul dintre cele mai neplăcute lucruri din rutina de la birou. Trecerea la munca la distanţă şi la întâlnirile virtuale nu a ajutat această problemă, pentru că oamenii au resimţit oboseală din cauza apelurilor video şi s-au simţit încă şi mai obosiţi la sfârşitul unei zile de lucru.Unii angajaţi au găsit o scuză pentru a omite unele dintre apelurile lor – s-au prefăcut că dispozitivele lor de birou nu erau disponibile din cauza actualizărilor”, se menţionează în concluziile studiului de specialitate.

Astfel, în plus faţă de programările ratate, 32% dintre angajaţii din companiile din țară şi-au pierdut o parte din munca realizată sau datele nesalvate atunci când computerul sau laptopul au repornit după instalarea actualizărilor.

Mai mult decât atât, unii angajaţi consideră că timpul de oprire al acestui dispozitiv este o oportunitate de a mai amâna puţin lucrurile pe care le au de făcut.

Cu toate acestea, în general, salariaților nu le place ca munca lor să fie întreruptă. În acest sens, 67% dintre angajații din România au declarat că îşi doresc actualizări în afara programului de lucru pentru a-şi menţine productivitatea.

Pentru a face programarea actualizărilor convenabilă angajaţilor şi administratorilor IT, specialiștii recomandă să fie planificate actualizările mai aproape de sfârşitul zilei de lucru, când dispozitivele sunt încă pornite şi pot descărca actualizările necesare, dar activitatea angajaţilor este de obicei mai redusă. O altă variantă propusă este să utilizeze o tehnologie care permite pornirea staţiilor de lucru prin reţea, astfel încât actualizările să poată fi descărcate în afara programului de lucru. Nu în ultimul rând, IT-iștii din firme să împartă utilizatorii în mai multe grupuri, inclusiv unul de testare sau să informeze personalul despre funcţia de salvare automată disponibilă în unele programe de productivitate la birou.

Kaspersky a delegat, în aprilie 2021, o companie să realizeze un sondaj online cu 15.000 de respondenţi, printre care și 500 români, pentru a explora tendinţele de actualizare a dispozitivelor.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co