SPORT

Cum a fost Simona Halep eliminată de la Australian Open

Surpriză în turneul de la Australian Open! Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată încă din primul tur al competiţiei de chinezoaica Shuai Zhang, jucătoare aflată pe locul 133 în clasamentul WTA, după o oră şi 19 minute de joc, scor 4-6, 3-6.

Fără şanse în primul set, în care a revenit târziu, după ce adversara sa a condus chiar cu 4-0 şi 30-0, numărul doi WTA s-a regăsit în startul actului secund, când a condus cu 3-1 şi 40-15 pe serviciul asiaticei, dar Zhang s-a redresat rapid, a câştigat toate game-urile rămase până la final şi a trimis-o pe Simona acasă încă din primul tur, după o evoluţie impecabilă, în urma căreia tabela de scor a arătat un neverosimil 6-4, 6-3.

Shuai+Zhang

Înfrângerea Simonei este cu atât mai dureroasă cu cât vine în prima rundă, iar adversara nu este un nume mare al lumii tenisului mondial, ba dimpotrivă! Zhang a obţinut, contra lui Halep, prima victorie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem după, atenţie, opt ani de la prima participare şi nu mai puţin de 14 înfrângeri. Chinezoaica de 26 de ani şi-a început experienţa în turneele de Mare Şlem în 2007, când a pierdut în calificările de la Australian Open şi US Open şi a căutat un prim succes în competiţiile majore timp de opt ani.

De-a lungul timpului, Zhang a jucat, până marţi, de patru ori pe tabloul principal de la Australian Open, de cinci ori pe tabloul de la Roland Garros, de două ori la Wimbledon şi de trei ori la US Open. De fiecare dată când a reuşit să ajungă printre cele mai bune 128 de jucătoare ale turneului, chinezoaica a pierdut încă din primul tur. În total, Zhang a jucat 14 meciuri pe tablourile principale ale turneelor de Mare Şlem până la Australian Open, adunând tot atâtea înfrângeri şi reuşind să câştige doar două seturi din 30 jucate.

Sursa: ProSport

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co