Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cu cât a trăit un român în trimestrul I?

Se trăiește bine sau rău în România? aproximativ 1.200 a fost venitul brut lunar, al unei persoane din țara noastră, la începutul acestui an. Conform datelor făcute publice astăzi, de Institutul Național de Statistică, veniturile totale brute medii lunare au reprezentat in trimestrul I, 3.250 lei pe gospodarie si 1.233 lei pe persoană.
Și dacă nu vă așteptați ca din această sumă să vă mai fi și rămas ceva, ei bine specialiștii ne informează că în aceeasi perioada, cheltuielile totale ale populației au fost de 2.761 lei lunar pe gospodarie, respectiv 1.048 lei pe persoană. Tradus în procente, au reprezentat 85,0% din nivelul veniturilor totale. datele statistice arată că în raport cu ultimul trimestru al anului trecut, veniturile au crescut cu peste 10.36%, iar cheltuielile cu 9.3%.
Totodată, INS mai arată că principalele destinații ale cheltuielilor din gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale (respectiv impozite, contribuții, cotizații), precum și acoperirea hranei animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc. Ca o particularitate, produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul I 2017, in medie, 35,0% din consumul gospodariilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co