EXTERN

Criza politică din Coreea de Sud continuă! S-a votat pentru destituirea președintelui

Cea mai mare criză politică din Coreea de Sud continuă, scrie Zf.ro. Parlamentul a votat în favoarea destituirii din funcţie a preşedintei Park Guen-Hye, implicată într-un scandal de corupţie.

În textul moţiunii parlamentare, Park este acuzată de încălcarea Constituţiei şi de o serie de alte delicte, de la eşecul de a proteja poporul până la corupţie şi abuz de putere. Textul a fost supus vineri votului Adunării Naţionale.

Curtea Constituţională va decide dacă va valida moţiunea pentru ca Park să fie înlăturată de a putere sau dacă o va respinge şi o va repune în drepturi.

În cazul în care Curtea Constituţională va valida moţiunea, Park va fi primul şef de stat sud-coreean ales în mod democratic care nu îşi va termina mandatul de cinci ani.

Park a spus că va accepta destituirea parlamentară, adăugând că va rămâne în funcţie în timp ce va fi analizată moţiunea de către Curtea Constituţională, o procedură ce poate dura luni de zile.

În acest interval de timp, ea nu îşi va mai putea îndeplini atribuţiile, ce vor fi încredinţate premierului. Park va avea doar titulatura de preşedinte.

Sursa: Zf.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co