Stiri

Criza politică de la Chișinău: Maia Sandu a convocat prima ședință de guvern

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu și declarat nelegitim de către Curtea Constituţională de la Chişinău, s-a întrunit luni în prima ședință, în această formulă.

86 de organizaţii neguvernamentale au cerut însă demisia tuturor judecătorilor Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, acuzaţi că au acţionat exclusiv în interesul unui partid politic.

Igor Dodon vrea acum o reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Securitate. Acesta a anunțat că va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuție cu privire la situația actuală din țară.

Pe de altă parte, Consiliul Europei a cerut urgent opinia Comisiei de la Veneția asupra crizei din Republica Moldova.

Noul guvern, format în urma unui acord între socialiști și proeuropeni și recunoscut de Uniunea Europeană, a eliberat din funcție șefii a două instituții, între care Alexandru Pânzari, șef al Inspectoratului General al Poliției, care a refuzat să se subordoneze noului ministru de Interne numit în Parlament, Andrei Năstase.

UE și SUA și-au anunțat pe rând susținerea pentru noul guvern condus de Maia Sandu și susținut de socialiști și de proeuropeni.

De asemenea, mai mulți politicieni români și-au anunțat sprijinul pentru Maia Sandu. Președintele Klaus Iohannis și guvernul de la București au preferat, însă, să transmită mesaje prudente, în care au îndemnat la dialog.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co