Stiri

Cristina Prună: Vom ajunge ca Guvernul să stabilească preţurile din pix

Cristina Prună, deputat USR, critică proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la combaterea acţiunilor speculative. Ea susţine că, prin aplicarea unor amenzi pentru “preţuri nejustificate”, Guvernul “va ajunge să stabilească preţurile din pix”, ca pe vremea comunismului.

“Guvernul PSD-PNL se pregăteşte să intre cu bocancii în economie. Sub pretextul combaterii acţiunilor speculative, Guvernul va da amenzi pentru preţuri nejustificate pentru anumite produse. Practic, vom ajunge ca Guvernul să stabilească preţurile din pix, ca pe vremea comunismului. Am tot tras semnale de alarmă nu doar noi, ci şi experţii din piaţă şi mediul de afaceri. Însă, proiectul de ordonanţă de urgenţă este astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. A devenit urgenţă naţională pentru acest Guvern să nenorocească economia românească”, a scris Prună, miercuri, pe Facebook.

În opinia sa, Guvernul PSD-PNL riscă “să descurajeze” investiţiile în România, într-un context economic global extrem de dificil, în care statele sunt în competiţie acerbă pentru atragerea şi păstrarea investiţiilor.

“Forma actuală a proiectului lasă loc la decizii arbitrare şi abuzuri. Cine va investi aici ştiind că statul poate să intervină asupra preţurilor? Despre ce economie de piaţă mai putem vorbi? Plus, la ce se mai pot aştepta investitorii? Haideţi să ne imaginăm cum ar funcţiona. Dacă preţul produselor este stabilit de stat, iar antreprenorul nu poate susţine costurile de producţie, acesta va începe să dea afară din angajaţi. Aşadar, pe lângă inflaţie galopantă de peste 13% şi o creştere economică anemică, ar urma să avem şi şomaj în creştere. Reţeta perfectă pentru dezastrul economic”, a adăugat parlamentarul USR.

Potrivit Cristinei Prună, statul “alege să lovească tot în economia reală”, în loc să încurajeze concurenţa pentru a avea preţuri corecte stabilite prin mecanisme de piaţă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co