Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului

Zi mare, ca în fiecare an, pe 15 august, pentru români.

Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, se fac urările de „La mulţi ani”, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului reprezintă sărbătoarea mutării sale la cer cu trupul.

Conform Tradiției, Maica Domnului a mai trăit 11 ani dupa înălțarea Mântuitorului. A fost înștiințată de îngerul Gavriil de ziua în care va trece la cele netrecătoare. Trupul ei nu a ramas în mormânt, pentru ca Fiul ei, Cel care a biruit moartea, l-a ridicat la cer.

Biserica Ortodoxă vorbește de Adormirea Maicii Domnului ca o mutare la cele netrecătoare. O mutare nu doar cu sufletul, ci și cu trupul.

După cum Fecioara Maria L-a purtat pe Hristos în lume pe mâinile ei, tot așa și Hristos în ceruri, după adormirea Maicii Sale, a ridicat-o cu brațele Lui, și a arătat-o îngerilor ca Impărăteasă a cerurilor.

Ca orice om, ea trece prin moarte, dar Maica Domnului nu rămâne în moarte, ci din iubire și cinstire pentru ea, Fiul său cel veșnic o ridică la ceruri.

Din 2008, ziua de 15 august este declarată, în Codul Muncii, ca nelucrătoare, iar românii profită și petrec la iarbă verde, la mare, munte sau merg la părinți.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co