Stiri

Creștinii îl prăznuiesc pe Sf. Nicolae! La Mulți Ani, sărbătoriților zilei!

Este sărbătoare mare pentru creștini! Îl prăznuiesc pe Sfântul Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai mari și iubiți, cunoscut drept “Făcătorul de minuni” și ocrotitorul celor sărmani, iar lăcașurile de cult din toată țara au fost luate cu asalt de credincioși.

Datorită minunilor pe care le-a făcut, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.
Obiceiul de a face daruri de ziua sa se datorează faptelor de milostenie deosebită ale Sfântului Nicolae.

Pentru aceasta l-a învrednicit Mântuitorul Hristos cu darul facerii de minuni şi al vindecării suferinţelor omeneşti.
După trecerea la cele veşnice, Sfântul Ierarh Nicolae a fost îngropat în biserica episcopală. Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, care s-au arătat izvorâtoare de mir şi au săvârşit multe minuni, se află astăzi la Bari, în sudul Italiei.

Mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae se află însă în România, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

La sate, ziua de 6 decembrie este considerată data începerii iernii şi se spune că în această zi va ninge, căci Moş Nicolae îşi scutură barba lungă şi albă.

Tradiţiile populare mai spun că, de Sfântul Nicolae, e bine să se pună în apă crenguţe de pomi fructiferi, pentru ca acestea să înflorească și să fie iertate greșelile.
Sfântul Nicolae este serbat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-catolică, pe 6 decembrie.

Pe lângă încărcătura religioasă, pe 6 decembrie, peste 800.000 de români își serbează onomastica!

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co