Stiri

Crește prețul carburanților!

Vești proaste pentru toți conducătorii auto. Cresc dramatic accizele la benzină şi motorină, carburanţii se scumpesc cu 45 de bani pe litru, iar Codul fiscal se modifică din nou.
Accizele la carburanţi vor reveni la nivelul din anul 2016, când conţineau şi acea supraaciza de 7 eurocenţi pe litru, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, scrie Economica.net.
Accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină, potrivit noilor niveluri din proiectul menționat.
În motivarea deciziei, Guvernul a apreciat că, după scăderea accizelor, de la începutul anului, preţurile finale nu au scăzut la fel de mult, potrivit aceleiasi publicatii, Economica.ro. În nota de fundamentare a proiectului de act normative precizează că:
“Dacă România are cel mai mic preț din Uniunea Europeană al benzinei cu taxe, când vine vorba de prețul benzinei fără taxe România este pe locul 15 în Uniunea Europeană cu un cost al benzinei mult peste țări producătoare de petrol precum Marea Britanie și Olanda. Situația este similară și în cazul prețului motorinei fără taxe, România se situează pe locul 17 în Uniunea Europeană ca preț, mult peste țările producătoare de petrol precum Uniunea Europeană și Olanda”
Acest lucru înseamnă că vor crește costurile de transport ale produselor alimentare, incluse în prețul de la raft.
Noile preţuri pentru carburanţii comercializaţi în România vor fi valabile de la 1 septembrie 2017.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co