Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Corupție în Franța. Un fost premier condamnat pentru deturnare de fonduri

Cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru deturnare de fonduri publice! Condamnarea este pentru fostul premier francez Francois Fillon, după ce a fost implicat într-un scandal care i-a distrus şansele de a candida la preşedinţia ţării în 2017 şi a deschis calea către Palatul Elysee pentru Emmanuel Macron.

Fillon a fost acuzat, în urmă cu trei ani, că a plătit soţiei sale de origine britanică Penelope sute de mii de euro după ce aceasta fusese încadrată fictiv ca asistent parlamentar.

Tribunalul din Paris a decis, de asemenea, că Francois Fillon va trebui să achite o amendă de 375.000 de euro şi că acesta nu va avea voie să ocupe funcţii publice timp de zece ani.
Soţia sa, Penelope Fillon, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi o amendă tot de 375.000 de euro. În plus, ea nu va putea ocupa o funcţie publică timp de doi ani.
În plus, soţii Fillon şi un complice de-al lor, trebuie să ramburseze 1 milion de euro către Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez.
Decizia nu este definitivă, iar inculpaţii au anunţat deja că vor face apel la această condamnare.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co