Stiri

Corturi medicale şi containere, la Institutul “Ana Aslan”, pentru cazuri uşoare şi medii de COVID-19

Au început pregătirile pentru montarea de corturi şi containere, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni pentru îngrijirea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Formaţiunea medicală ROL 2, care se amplasează în respectiva incintă, a funcţionat la combaterea Ebola şi la exerciţii NATO.

“Primele operaţiuni care se vor executa la faţa locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor şi echipamentelor. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalarea tuturor elementelor componente ale structurii medicale şi racordarea la utilităţi”.

Formaţiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Structura va deveni operaţională, din punct de vedere administrativ, în aproximativ 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.

Formaţiunea medicală va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO “Saber Guardian 19” şi “Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co