Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Coronavirusul nu se dă bătut. O parte din oraşul Melbourne, plasată în izolare

Noul coronavirus nu se dă bătut în nicio parte a lumii! Sute de mii de locuitori din nordul şi vestul metropolei Melbourne au primit, marţi, ordinul de a rămâne în izolare la domiciliu! Totul pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus, care se manifestă în al doilea oraş ca mărime din Australia.

Statul Victoria a identificat de câteva zile peste 230 de cazuri de infectare, cea mai mare parte în Melbourne, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă într-o ţară care până atunci părea să fi reuşit să controleze răspândirea virusului.

Astfel, aproximativ 30 de cartiere din Melbourne vor fi plasate în izolare începând de miercuri.

Măsura, care vizează peste 300.000 de oameni din orașul cu cinci milioane de locuitori, va rămâne în vigoare până pe 29 iulie.

Aceste persoane vor putea să iasă din locuinţe doar pentru a merge la muncă sau la şcoală, pentru a face exerciţii fizice şi pentru a cumpăra alimente şi produse de primă necesitate.

Persoanele care locuiesc în afara zonei de izolare nu vor putea să pătrundă în acel perimetru, iar poliţia va fi mobilizată pentru a asigura respectarea acestei interdicţii.

Numeroase companii vor trebui să se închidă din nou, la doar câteva săptămâni după reluarea activităţilor.

Dacă nu luăm aceste măsuri acum, vom ajunge să plasăm în izolare tot oraşul”, spun oficialii locali.

Statisticile mai arată “un număr semnificativ” de cazuri noi în rândul angajaţilor hotelurilor în care au fost plasaţi australienii veniţi din străinătate sau care au încălcat protocoalele sanitare.

Până în prezent, Australia, mai degrabă un model în lupta împotriva coronavirusului, a înregistrat aproximativ 7.800 de infectări şi 104 decese provocate de COVID-19, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Mai multe regiuni ale vastului continent insular nu mai au cazuri active de coronavirus, ceea ce permite multor state australiene să continue să elimine măsurile de izolare impuse la sfârşitul lunii martie. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co