Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Coronavirus: Testare fără internare, propune directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu

Medicul Camelia Grigore, directorul Spitalului de Pediatrie din judeţul Sibiu, spune că ar trebui îmbunătăţită modalitatea de abordare a cazurilor infectate cu noul coronavirus şi anume testarea pacienţilor fără a-i interna în spital.

CARTON dr. Camelia Grigore, directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu (sursa:agerpres.ro)

“Asta ar însemna însă ca medicii din şcoli sau medicii de familie să aibă posibilitatea să prescrie teste COVID, să le parvină rezultatele şi să se ocupe ei de evaluarea pacienţilor şi de urmărirea lor. Ar însemna, desigur, un mare ajutor pentru spitale, care ar putea să se ocupe de restul patologiilor. Dar acest lucru nu a fost perfectat, în mare parte datorită noutăţii acestui virus şi a contagiozităţii lui, motiv pentru care toate ţările au preferat să trimită pacienţii spre spitale pentru a avea un control epidemiologic mai bun al îmbolnăvirilor. Ar fi riscant să îi lăsăm pe pacienţi nesupravegheaţi deoarece infecţia s-ar transmite necontrolat şi ar genera şi mai mulţi bolnavi”.

Potrivit acesteia, până în prezent, Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a făcut faţă numărului de pacienţi suspecţi şi confirmaţi cu noul coronavirus.

CARTON dr. Camelia Grigore, directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu (sursa:agerpres.ro)

“Conform definiţiei de caz, orice pacient cu febră, tuse, dureri în gât sau diaree nelegată de alimentaţie este suspect. În Pediatrie, majoritatea copiilor vin cu aceste simptome. Pentru a creşte numărul de paturi disponibile, am mutat secţia de Boli Infecţioase în locaţia de pe str. Pompeiu Onofreiu, unde aveam mai multe saloane, şi până acum am reuşit să internăm toţi pacienţii, asta şi pentru că numărul copiilor nu a fost, până în acest moment, foarte mare”.

Medicul mai spune că unii pacienţi sunt nemulţumiţi că “evaluarea” durează 24-48 de ore şi doresc să fie testaţi fără internare.

Tot mai mulţi părinţi evită, însă, să mai meargă la spital cu copilul, pentru a fi consultat, şi preferă medicii de familie, dacă minorul nu este suspect de COVID-19, dovadă că a scăzut numărul de consultaţii şi internări cu 33%.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu au fost trataţi peste 140 de copii pozitivi, din câteva sute care au fost suspecţi de această boală. Au existat micuți care au fost pozitivi şi peste o lună de zile, a mai precizat Camelia Grigore.

În total, la nivelul județului au fost raportate până acum 3.677 de cazuri, dintre care 38 în ultimele 24 de ore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co